(FAQ voor Android gebruikers)

Algemeen gebruik

Hiervoor moet je de Sjoprz-app installeren. Bij de eerste keer openen helpen wij je met het aanmaken van een account. Je kunt je registreren aan de hand van een emailadres of een Facebookaccount.

Om jouw persoonlijke Sjoprz-account goed te beveiligen voorzie je deze van een wachtwoord. De wachtwoordeisen voor een Sjoprz-account zijn:

- Het wachtwoord bevat ten minste zes karakters

- Het wachtwoord mag letters (a-z / A-Z) bevatten

- Het wachtwoord mag cijfers (0-9) bevatten

- Het wachtwoord mag de volgende karakters bevatten (! - + # $)

- Alle overige karakters leiden helaas tot een ongeldig wachtwoord.

Jouw favorietenlijstje maakt het doen van boodschappen leuker en makkelijker. Hier staan de artikelen op die je regelmatig koopt zodat je deze altijd bij de hand hebt bij het maken van jouw boodschappenlijst. Bovendien word je -als je dat wilt- gewaarschuwd wanneer jouw favoriete boodschappen in de aanbieding zijn.

De sjoplijst is jouw nieuwe boodschappenlijstje. Hierop zie je welke artikelen je bij welke winkel wil halen en streep je artikelen af die je gekocht hebt.

Je kunt jouw sjoplijst op verschillende manieren vullen:

Vanuit je favorieten. Klik op het plusteken naast het product in de favorietenlijst. Het product wordt nu op je sjoplijst geplaatst. Klik hier voor een korte video-uitleg.

Door een product te zoeken in de Sjoprz-database. Ga hiervoor naar jouw sjoplijst en klik op het plusteken . Vervolgens klik je op het vergrootglas bovenin je scherm. Klik hier voor een korte video-uitleg.

Je kunt nu ook specifiek op aanbiedingen , favorieten , eerdere aankopen en sjopdealz zoeken. Bovendien klik je vanaf hier snel door naar de scanner .

Of door een product te scannen. Ga hiervoor naar jouw sjoplijst en klik op de streepjescode . Je kunt ook de scanner selecteren in het menu, door op de streepjescode te klikken . Scan het product dat je op jouw sjoplijst wil zetten. Klik hier voor een korte video-uitleg.

Vanuit je eerdere aankopen. Klik op het plusteken naast het product in de lijst. Het product wordt nu op je sjoplijst geplaatst. Klik hier voor een korte video-uitleg.

Hiervoor streep je eerst artikelen van jouw sjoplijst af. Dit doe je als je ze in je mandje hebt gelegd. Het afstrepen van artikelen is eenvoudig, veeg met je vinger over het artikel en je zult zien dat het blauw wordt.

Vervolgens kun je alle afgestreepte artikelen naar jouw aankoophistorie verplaatsen. Dit doe je door op het vinkje links bovenin het scherm te klikken.

Klik hier voor een korte video-uitleg.

Op jouw favorietenlijstje vind je jouw favoriete aankopen. Dit kunnen artikelen uit de Sjoprz database zijn, maar ook tekst die je zelf opstelt (als “tomaten voor de salade”) plaats je op jouw favorietenlijstje.

Van artikelen uit de Sjoprz-database die op jouw favorietenlijstje staan word je op de hoogte gehouden wanneer ze in de aanbieding zijn. Deze artikelen kun je op verschillende manieren aan jouw favorietenlijstje toevoegen:

  • Door een artikel te scannen. Ga hiervoor naar jouw favorietenlijstje en klik rechts bovenin het scherm op de streepjescode . Je kunt ook de scanner selecteren vanuit het menu, klik op de streepjescode .

    Klik hier voor een korte video-uitleg.

  • Door een artikel op te zoeken in de Sjoprz-database. Ga hiervoor naar jouw sjoplijst en klik op de plus rechts bovenin. Je kunt nu zoeken naar producten. Als je het juiste product hebt gevonden klik je erop, je komt nu op het scherm van dit artikel. Vervolgens klik je op het hartje . Het product wordt nu toegevoegd aan jouw favorieten.

    Klik hier voor een korte video-uitleg.

  • Door een artikel van jouw sjoplijst tot favoriet te maken. Selecteer hiervoor het artikel op jouw sjoplijst en klik op het artikel, je komt nu op het scherm van dit artikel. Vervolgens klik je op het hartje . Het product wordt nu toegevoegd aan jouw favorieten.

    Klik hier voor een korte video-uitleg.

Je ziet per artikel hoe duur het is bij verschillende winkels. Zo kun je eerlijk kiezen voor een alternatief product (bijvoorbeeld het huismerk van een andere winkel). Hieronder zie je hoe dat er op jouw telefoon uitziet.

Klik hier voor een korte video-uitleg.

Maak vervolgens je keuze voor de winkel waar je heen wilt. Dit doe je makkelijk in het winkel selectiescherm.

Op je sjoplijst zie je vervolgens rechts bovenin staan hoe veel geld je uitgeeft met jouw huidige keuzes. Als je gebruik maakt van aanbiedingen zie je ook de prijs van jouw lijst die je betaalt als je geen gebruik maakt van deze aanbiedingen. Hieronder zie je hoe dat er op jouw telefoon uitziet.

Daarvoor ga je naar je sjoplijst. Klik op het euro-teken bovenin het scherm. Je ziet nu een overzicht van de winkels die jij hebt geselecteerd in jouw persoonlijke voorkeuren. Per artikel kun je de winkel selecteren waar je heen wilt gaan. Dit doe je door de prijs van het artikel bij die winkel aan te tikken. Hieronder zie je hoe dat er op jouw telefoon uitziet.

Klik hier voor een korte video-uitleg.

Om het voor jou nóg makkelijker te maken. Met jouw account kun je Sjoprz gebruiken volgens jouw eigen voorkeuren. Zo kun je bijvoorbeeld jouw eigen favorieten- en sjoplijst bijhouden. Bovendien kun je zo anderen uitnodigen om samen één sjoplijst te delen.
Zodat we weten voor welke winkels jij wilt zien hoe duur jouw boodschappen er zijn. Bovendien nemen we in jouw persoonlijke overzicht alleen aanbiedingen van deze winkels op.

Tijdens de eerste keer dat je de app opent, krijg je de mogelijkheid jouw persoonlijke winkels te selecteren. Later pas je deze makkelijk aan bij instellingen > Mijn winkels. Hieronder zie je hoe dat er op jouw telefoon uitziet.

Deze vind je in het menu onder Mijn Aankopen. Hieronder zie je hoe dat er op jouw telefoon uitziet.

Ook kun je deze terugvinden wanneer je een artikel toevoegt aan jouw sjoplijst. Hiervoor druk je -wanneer je bij je sjoplijst bent- op de plus rechts onderin je scherm. Vervolgens klik je op het winkelmandje bovenin het scherm. Je ziet nu jouw eerdere aankopen en kunt deze makkelijk en snel toevoegen aan jouw nieuwe sjoplijst. Hieronder zie je hoe dat er op jouw telefoon uitziet.

Klik hier voor een korte video-uitleg.

Jouw persoonsgegevens kun je via het menu aanpassen. Kies voor Instellingen, kies vervolgens voor Mijn gegevens. Hieronder zie je hoe dat er op jouw telefoon uitziet.

Klik hier voor een korte video-uitleg.

Nee, je blijft ingelogd tot je zelf uitlogt. Ook als je de app afsluit en later opnieuw opstart, ben je nog steeds ingelogd.

Je moet nu een nieuw wachtwoord en/of inlog aanvragen. Dit doe je in het menu dat verschijnt bij het openen van de app. Klik hier op Wachtwoord vergeten? Hieronder zie je hoe dat er op jouw telefoon uitziet.

Dit stel je makkelijk in, in het menu. Kies vervolgens voor instellingen. De vinkjes achter Notificaties en Emails geven aan of je deze ontvangt. Hieronder zie je hoe dat er op jouw telefoon uitziet.

Gevorderd gebruik

Scan het artikel (de Sjoprz-app geeft aan dit artikel nog niet te kennen). Vul de gegevens van het artikel in (foto’s, merk en productnaam). Het artikel is direct te gebruiken, en wordt nog gecontroleerd door het Sjoprz-team voordat we het opnemen in onze database. Hieronder zie je hoe dat er op jouw telefoon uitziet.

Klik hier voor een korte video-uitleg.

Daarvoor ga je naar je sjoplijst. Klik op het euro-teken bovenin het scherm. Klik nu op het potloodje rechts bovenin je scherm en selecteer de winkel waar je prijzen van wil aanpassen.

Klik hier voor een korte video-uitleg.

Dit doe je in het detailscherm van een product. Klik eerst op Productinformatie en vervolgens op het potloodje . Je kunt nu de gegevens van het product aanpassen. Deze gegevens worden direct aangepast in de database. Als blijkt dat dit niet klopt worden de gegevens weer teruggezet. Hieronder zie je hoe dat er op jouw telefoon uitziet.

Klik hier voor een korte video-uitleg.

Dit doe je bij Instellingen - Deel account. Hier voer je het emailadres in van degene die je wilt uitnodigen. Zodra deze persoon jouw uitnodiging accepteert kun je samen één sjoplijst delen. Hieronder zie je hoe dat er op jouw telefoon uitziet.

Zonder dat iemand de Sjoprz-app heeft geïnstalleerd kun je hem niet uitnodigen om samen één sjoplijst te delen. Hij/zij zal eerst de app moeten downloaden.

Selecteer de aanbieding in het menu aanbiedingen. Klik op het ‘delen’ logo . Deel vervolgens je aanbieding via What’sapp, email, Twitter, Facebook of SMS.

Klik hier voor een korte video-uitleg.